Номинират бургаския лидер на ВМРО за вицепрезидент

Структурите на ВМРО – Българско национално движение в Бургаска област приключиха с провеждането на общински конференции и общи събрания,  които бяха насрочени с цел да бъдат обсъдени предстоящите президентски избори. Бяха изказани мнения, че България продължава да затъва, че българите намаляват за сметка на циганите, а държавата сякаш няма нито вътрешна, нито външна политика и се нуждаем от някаква промяна.

Общо е становището, че ВМРО-БНД трябва да участва активно на тези избори, като издигне собствена или коалиционна кандидат – президентска двойка, защото България има нужда от силен, независим президент с ясно изразен патриотичен профил и доказана биография в защита на националните интереси.

Такъв човек, повечето от представителите на ВМРО-БНД в областта виждат в лицето на лидера на партията Красимир Каракачанов и смятат евентуалното издигане на кандидатурата му за необходимо и навременно.

Бяха обсъдени и други кандидатури, включително и на личности извън ВМРО-БНД, но в голяма степен, отговарящи на приетите критерии.

Окончателното решение за начина на участие в изборите, както и състава на кандидат-президентската двойка, ще бъде взето на заседание на Националния съвет на ВМРО-БНД, след обработка на всички протоколи от страната.