Garazi_Meden

Garazi_Meden

Нов паркинг върху незаконни гаражи в Меден рудник незаконни гаражи в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Това е поредната акция на общината за премахването на металните клетки, където жителите на комплекса държат возилата си. Гаражите се намират в района между блокове 107, 108, 109 и 110 в зона В. На мястото на старите конструкции ще бъде обособен нов паркинг с около 100 места. В района ще бъдат създадени нови зелени пространства, ще се сложат контейнери за смет, ще бъде монтирано модерно осветление.

Всички собственици са получили писмено уведомление, че до края на месец февруари трябва да преместят гаражите си. Металните клетки, които не бъдат премахнати в срок, ще бъдат премахнати от общината.
През последните години администрацията методично реализира политиката си за прочистване на града от незаконни метални гаражи. Само в "Меден рудник" вече са премахнати над 4000 клетки, поставени в междублокови пространства, върху зелени площи, върху тротоари, детски площадки и съществуващи паркинги.