Новият туристически инфоцентър ще се намира в центъра на Бургас. Снимки Пресцентър ГЕРБ

Новият туристически инфоцентър ще се намира в центъра на Бургас. Снимки Пресцентър ГЕРБ

С нов информационен туристически център ще се сдобие Бургас съвсем скоро. Идеята е на общинските съветници от ГЕРБ - Тодор Колев, Антон Вечерников и Юлиян Станков. Центърът ще се намира на ъгъла на улиците "Александровска" и "Алеко Богориди".

Преди месец те сформираха екип с представители на общинската администрация и представиха идеята на кмета на Бургас Димитър Николов. Само четири седмици по-късно реалните действия вече са факт. Очаква се обектът да е напълно готов до края на месец май.

Общинските съветници отбелязват, че благодарение на бързата реакция на кмета и екипа му Бургас ще може да обслужи стотиците туристи, които идват в града заради новите нискотарифни полети. Както вече стана ясно  интересът към нашия град е много голям. Новият туристически център ще е временна постройка, изградена с минимален бюджет. Но реално ще обслужва качествено хората, които идват, като неорганизирани туристи. Така те много по-лесно ще намерят атракциите на територията на общината. Хората, които използват такъв тип компании, са млади семейства и приятели. Те често пътуват с децата си, отсядат на избраните от тях дестинации за няколко дни и прекарват времето си в посещение на туристически и културни забележителности.

Jet2 ще лети от 9 града на Острова до Бургас

Галерия