Нова година в Несебър по-скъпа от Турската ривиера

В цената влизат четири нощувки с полупансиони, новогодишна вечеря, транспорт, застраховка и водач от фирмата. За да посрещнете 2010-та на родното Черноморие, ще се наложи да платите около 100-150 лева над тази цена взависимост от хотела.

 

Ако сте пленени от Истанбул, може да го изберете за вашата новогодишна почивка. Тридневните пакети струват 272 лева. Тръгването е на 30-ти декември, връщането - на 2 януари. В цената са включени 3 нощувки със закуска, транспорт, застраховка, екскурзоводско обслужване. Посрещането на новата година е планирано в "Ориент хаус". Цената на новогодишния куверт там се заплаща допълнително и струва 72 евро на човек.

"Тази година има спад в записванията за Нова година. Все още има свободни места, нещо което в предишни години не е било", коментира Златка Илиева - собственик на туроператорска фирма.

Клиентите търсят определено по-евтини дестинации и по-възможност пътуването да е от Бургас, за да не оскъпява екскурзията за празника. Затова и мнозина са се ориентирали към съседна Гърция. Посрещането на Нова година в Солун ще ви излезе 520 лева. В цената са включени 4 нощувки със закуски, новогодишната вечеря, транспорта и застраховката. Тръгването е на 30-ти декември, така че пътуващите да имат време да се потопят в атмосферата на Солун, преди да изпратят там старата година.

Тези, които са решили, въпреки кризата да празнуват на 31-ви декември в чужбина избират и измежду Дубровник или Тунис. Цената на пакета зависи от хотела, броя на нощувките и полупансионите. И двете дестинации пътуването е със самолет. За Дубровник полетите се изпълняват от летище Варна.

По-платежоспособните, за които кризата е само мираж, отдавна са планували и своето пътуване. И тази година не липсват записвания за посрещане на Нова година в Сингапур, на остров Бали или остров Маргарита.

Париж и Виена си остават пък предпочитани дестинации от желаещите да празнуват в Европа. Пакетите за Париж - 6 дни с 5 нощувки се предлагат на цени от 825 до 1198 евро на човек взависимост от хотела. Екскурзията е самолетна с полет от София. Билетът се заплаща допълнително. В цената на пътуването не е влючена и новогодишната вечеря. Тя започва от 135 и стига до 580 евро на човек зависи дали сте избрали за празника ресторант, кораб или "Мулен Руж".

Посрещането на 2010-та във Виена ще ви струва 688 евро на човек. Пакетът е за пет дни с четири нощувки и закуски, полетът е от София.