DSC_1043

DSC_1043

Ново кръгово и пасарелка облекчават трафика в Бургас

 Строителните дейности по изграждането вече са започнали. Проектът трябва да бъде финализиран до края на годината. Той предвижда изграждане на кръгово с обособяване на три ленти за движение, като тези вдясно ще бъдат със самостоятелни завои, за да не затрудняват трафика в самото кръгово. Успоредно с това ще бъде изграден пешеходен надлез с четири лъча и асансьори. Това ще улесни пресичането и от страна на майките с колички, хората с увреждания, както и на велосипедистите.

"За да бъдат спрени неправилно пресичащите хора, ще бъдат поставени ограждения",DSC_1032 обясни Костантин Луков - общински съветник от мандат 2011/2015 и кандидат за съветник в листата на ГЕРБ. Той заедно с колегите си от листата - Живко Димитров, Тина Писарова, Стиляна Атанасова видяха на място как върви строителството на "Трапезица".

В момента се изгражда и пешеходен надлез (пасарелка) на кръговото до хотел "Мираж". Предстои да бъде направена пасарелка и в посока квартал "Ветрен", до магазина за детски играчки.

Кръговото на "Трапезица" ще бъде свързано с ремонтирания участък по улица "Одрин". Проектът за там предвижда обособяване на две платна с по три ленти във всяка посока.

Галерия