Обектите работят при спазване на мерките за сигурност

Обектите работят при спазване на мерките за сигурност

Част от спортните обекти във Варна - общинският спортно-развлекателен комплекс "Младост" - игрищата за футбол, баскетбол, волейбол, спортните комплекси "Чайка", в Морската градина и в Аспаруховия парк, плувен комплекс "Приморски" и басейн "Делфини" вече работят при специални санитарно-хигиенни мерки, съобщават от общинското предприятие "Спорт Варна".

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, в плувните обекти се провежда задължителен филтър на входа, като на всеки посетител се измерва телесната температура. На входовете има поставени дезинфектанти на алкохолна основа и хартиени кърпи за еднократна употреба. В басейните "Приморски" и "Делфини" на всеки час се извършва 30-минутна дезинфекция на бани, съблекални, тоалетни, коридори, почистват се дръжките на вратите. На тенискортове "Чайка" - на всеки 50 мин. има 10-минутна дезинфекция на санитарните помещения, на дръжките на вратите на кортовете и на входната врата. Спортуващите не могат да ползват съблекални, а могат да оставят нещата на стол до корта, който също се дезинфекцира.

На открити спортни обекти на всеки кръгъл час се извършва дезинфекция, съобщават още от общинското предприятие "Спорт Варна". Оттам призовават всички, които ползват базите, да се съобразяват с новите изисквания, с цел опазване здравето и на спортуващи, и на служители.