Арт инсталацията е сред акцентите в изложението. Снимки Лина Главинова

Арт инсталацията е сред акцентите в изложението. Снимки Лина Главинова

Няколкометрова арт инсталация на течаща чешма впечатлява посетителите на тазгодишното издание на Националното изложение за цветя"Флора". То се провежда за 35-ти път и тази година официалното му открива съвпадна с Възкресение Христово. Десетки бургазлии и гости на града дойдоха навръх празника, за да разгледат първи изложението и да си купят цветя за дома и градината.

Темата на "Флора"-та тази година е "Цветно". Пъстротата на щандовете, арт инсталациите и тематичните кътове е дело на над 100 производители и вносители на цветя, флористи, ландшафтни архитекти и професионалисти в областта на цветното изкуство.

"За пореден път тази хубава бургаска традиция ни дава възможност да се насладим на красивите багри на природата. Радвам се, че имам възможността заедно с вас да открия този символ на Бургас - изложението "Флора", и да дадем възможност на повече хора да го посетят", каза при откриването кметът на Бургас Димитър Николов. Сред официалните гости бяха двама зам.-министри с бургаски корени - Атанаска Николова (МОСВ) и Зорница Русинова (МТСП), народни представители от ГЕРБ, сред които Диана Саватева, Галя Желязкова и Ивелина Василева, която е и кандидат за евродепутат, общински съветници и други.

Група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" допринесоха с изпълненията за празничната атмосфера.

Изложението ще бъде отворено за посетители до 7-ми май.

Галерия