IMG_0572

IMG_0572

Обещаха да ремонтират 6 улици в Твърдица

с номера: 2, 3, 10, 11, 12 и 13. Те пострадаха сериозно двете наводнения тази година. На места уличната настилка липсва, зеят огромни дупки и създават предпоставки за инциденти. Средства за ремонта на улиците ще бъдат търсени от държавата. Това каза заместник-кметът по култура на община Бургас Йорданка Ананиева по време на обществено обсъждане на проекта за бюджет за 2015 година. На срещата с жители на Твърдица дойдоха и общинският съветник Димитър Людиев, Веселин Василев - шеф на УКОРС.

Освен нов асфалт за шестте улици, трябва да се укрепи и мостът между Твърдица и Димчево. За всичко това Община Бургас е подала аргументирани проекти и очаква финансиране от държавата.Tvyrdica

За Твърдица е предвидено също така благоустрояване на спортния терен, където се провеждат борбите в чест на Никола Станчев, ремонт на покрива в детската градина, който пропуска вода.
По искане на жителите на селото зам.-кметът Ананиева пое ангажимент да се монтира външно видеонаблюдение в двора на детската градина и да се вземат мерки за ограничаване на популацията на плъхове.