Областният гледа мач на "Нефтохимик" Дербито бе на стадиона в бургаския квартал "Долно Езерово". Сблъсъкът между двата тима бе много интересен, защото "Нефтохимик 1986" посрещна "Равда" - първенци във временото класиране в този полусезон. Това обаче не попречи на "Нафтата" да се наложат убедително в този мач с актив от четири гола във вратата на противниковия отбор. Две от попаденията реализира Милен Георгиев, последва го Митко Трендафилов, а четвъртият гол бе дело на Трайо Грозев. Крайният резултат от срещата бе 4:1 в полза на "Нефтохимик", като единият гол за "Равда" бе след вратарска грешка на стража на "Нафтата".

 

Засега "Зелените" са на шесто място във временното класиране, но с добрата селекция на футболисти и с професионалния треньорски състав, ръководството се надява скоро да влязат в елитния ешалон.

"Футболът е близък до сърцето ми спорт и винаги, когато ангажиментите ми го позволяват, отделям време да изгледам един добър мач. Българсият спорт и българските спортисти трябва да се подкрепят – те са част от хората, които градят образа на страната ни. Спомням си с удоволствие мачовете на "Нефтохимик", препълнения стадион и успехите на футболистите от старата школа. Пожелавам на новия "Нефтохимик 1986" да върне и да надмине стария имидж на този бургаски отбор", коментира след срещата Гребенаров.