nagrajdavane50

nagrajdavane50

Областният награди призьори от международни конкурси

както и възпитаници

на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас, носители на първи награди от международни конкурси.

На световното състезание по математика, организирано от университета в Принстън  сред участващите над 300 души бургаският отбор (Burgas’Dream Team),  с ръководители Йовка Николова от Природоматематическата гимназия и Пенка Георгиева, преподавател в Бургаски свободен университет,  комплексно се класира на престижното 2-ро място.DSC_5828 Най - добре се е представил Давид Койчев – спечелил медал и 5-то място в индивидуалното класиране. Останалите членове на отбора са: Росен Рачев, Нели Чонгова, Галина Кирчева, Златина Вълкова, Стоян Ефтимов, Калоян Зайков, Столи Янчев. Всичките са възпитаници от 11 и 12 клас на Природоматематическата гимназия в Бургас.

Наградените зрелостници от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" са: Сара Паносян и Димитър Кънчев  - спечелили първа награда от Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика "MAGIC", стипендианти на Американска Фондация за България; Ивайло Нинчев - носител на Първа награда от Международен конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов".

В присъствието на заместник-областния управител Златина Дукова, началника на Регионалния инспекторат на образованието Виолета Илиева, представители на писателските дружества  - Бина Калс, Роза Боянова и Атанас Радойнов, областният управител връчи грамоти на талантливите бургаски ученици за  приноса им в утвърждаване авторитета на Република България и област Бургас.

"Горд съм , че в нашата област има такива умни и талантливи млади хора, които с успехите си градят имиджа на страната ни. Наградата, която днес получавате е морална, но тя изразява нашето възхищение и оценка за вашите постижения", откри срещата Гребенаров

Освен грамотите губернаторът подари на отличниците най-новата книга,  илюстрован справочник за  Странджа на инж. Иван Михайлов, която ще бъде представена официално на 13 декември, с пожелание да посетят всяко едно кътче от красивата ни природа. Учениците получиха книги и от представителите на писателските дружества, уважили поканата за днешната среща.