Областният управител се срещна с морските от база "Бургас"

Срещата бе по покана на командира на поделението – комодор Георги Мотев. Такава среща се организира ежегодно, като участие в нея взимат представители на местната и държавна власт. Да  представят вижданията си за развитие на общините в областта участие взеха зам.-кметът на община Бургас - Красимир Стойчев и кметът на община Созопол – Панайот Рейзи.

 

 

В началото на своето изказване Гребенаров начерта пред военните актуалните проблеми на област Бургас. Сред тях за пореден се очертаха проблемите с недобрата инфраструктура, прекомерното застрояване на бреговата ивица, изграждането на пречиствателни станции, както и последиците от тежкия зимен сезон. Областният изказа убедеността си, че въпреки тежкото финансово състояние на държавата ще бъдат реализирани основните инфраструктурни проекти за област Бургас.  Сред въпросите, вълнуващи присъстващите бе възможно ли е да се постави светофар на кръстовището на поделението, който да улесни влизането и излизането от военноморската база. Отговорът на Гребенаров бе, че такъв вариант е бил обсъждан, но това ще затрудни потока на движение към Южното Черноморие, особено през летния туристически сезон. Поради тази причина единственият начин за улесняване на движението, респективно намаляване броя на транспортните произшествия остава доизграждането на мантинелата по пътя Бургас – Созопол.

В края на срещата губернаторът благодари на ръководството на Военноморска база Бургас за доброто сътрудничество, което осъществяват при реализирането на съвместни мероприятия и изказа готовността си за бъдеща подкрепа.