Nadlez1

Nadlez1

Обновяват надлез, заради бързата линия в Бургас заради бързата линия на градския транспорт в Бургас. Тя ще свързва двата крайни комплекса на града - Меден рудник и Изгрев. Автобусната линия е част от проекта "Интегриран градски транспорт", който общината изпълнява.

Настоящото състояние на надлеза не е добро. Амортизацията е предизвикала напукване на настилката, разрушения и коловози в големи по дължина участъци, успоредни на бордюрите. На места армировката е оголена и корозирала. Един от най-сериозните проблеми е деградацията на хидроизолацията, обясняват от общината.Nadlez
Предстои буквално да се премахне цялото покритие на надлеза и след това да се изгради отново, което ще удължи с десетилетия експлоатационната годност на съоръжението, твърдят от администрацията.
В изготвения технически проект за обновяване са предвидени следните дейности: демонтиране на парапетите и предпазните стоманени огради върху тротоарните блокове; разрушуване на горната повърхност на корнизите и на тротоарните блокове при запазване на съществуващите тръби с комуникации; разрушаване на всички пластове над пътната плоча - асфалтовата настилка, предпазен бетон, хидроизолация и изравнителен бетон; демонтиране на отводнителите и предпазните мрежи над жп линията, както и на износените преходни конструкции за дилатационните фуги; ще се изпълнят нови тротоарни блокове от бетон; ще се монтират нови преходни конструкции за дилатационните фуги на надлеза и нови чугунени отводнители и ще се подобри отводнителната система, както и нова предпазна мрежа над електрифицираните жп коловози; ще се положи нов пласт от изравнителен бетон върху пътната плоча, в съответствие с новото нивелетно решение, както и нова хидроизолация, нова асфалтобетонна настилка в два пласта. Върху тротоарните блокове ще се монтират нов пешеходен парапет с височина 110 см. и нова ограничителна система за превозни средства. Ще се монтират нови капаци на ревизионните шахти и ще се почисти оголената и корозирала армировка на надлеза и ще се възстанови бетоновото покритие на елементите чрез подходящи саниращи системи.
При изпълнение на ремонта ще бъде въведена временна организация, с която да се осъществи необходимата проводимост на автомобилното движение.