Андрей Арнаудов представи Съни бийч - 2 чрез скайп връзка. Снимка Лина Главинова

Андрей Арнаудов представи Съни бийч - 2 чрез скайп връзка. Снимка Лина Главинова

Община Бургас може да финансира сериала "Съни бийч - 2". Проектът е един от шестте, които бяха входирани в администрацията и представени пред членовете на Комисията по култура и читалищна дейност в Общината. Екипите на четири игрални филма и два сериала презентираха сценариите си. Те кандидастват за разпределение на сумата, която е предвидена в бюджета на Общината за финансиране на снимките на филми. За първи път има специално перо "Филми за Бургас" и в него са заложени 100 000 лева за настоящата година. Председателят на Комисията по културна и читалищна дейност Веселин Пренеров входира докладна записка сумата да бъде увеличена с още 60 000 лева, заради добрите проектни предложения, които бяха презставени. Ако ОбС подкрепи докладната на предстоящата сесия идната седмица, сумата, която ще бъде разпределена става 160 000 лева. Кои филми и сериали и каква сума ще получат ще стане ясно в края на месеца.

Сред кандидатите за финансиране са продуцентите на сериала "Съни бийч - 2". Телевизионната му премиера беше снощи в ефира на btv.

12-те серии ще се излъчват всеки петък, както "Черноморие" вече писа. Действието в телевизионния сериал се развива в най-големия черноморски курорт - Слънчев бряг. Курортът бе избран, тъй като е подходяща локация за развитие на сюжетните линии и личните истории на персонажите. Зрителите се запознават с тях в повратен момент от живота им, когато всичко се обърква и те са поставени пред трудни житейски избори. "Съни бийч" ще пренася зрителите в пъстрия свят на една от най-посещаваните и коментирани български туристически дестинации – Слънчев бряг. Романтичната комедия, продуцирана според световните кино стандарти, повдига завесата към потайностите на хотелиерския бизнес, пречупени през личните истории на персонажите.

Изпълнителни продуценти на "Съни бийч" са Васил Булянски и Геновева Дживджанова, директор "Продукция" - Надежда Цветкова. А партньор на сериала е "Слънчев бряг" АД.

Романтичната комедия, копродукция на btv и "Междинна станция", е създадена според световните кино стандарти, с вълнуваща история, която повдига завесата към потайностите на хотелиерския бизнес, пречупени през личните истории на персонажите. "Съни бийч" притежава всички характеристики на един модерен праймтаймов сериал - завладяваща история, отлична актьорска игра, силни персонажи и най-високо качество на реализацията, включително с техники на заснемане, които са използвани за първи път в подобна продукция.

"В настоящия сериал в един от епизодите снимките са правени в Бургас. Сценарият е писан в продължение на три години. Желанието ни беше да инвестираме във филм, който ще влезе в портфолиото ни. Така напрактика правим продукти, които ще се продават и навън", каза Андрей Арнаудов - основател и съсобственик заедно с Иван Христов на продуцентската компания "Междинна станция". Според него, Слънчев бряг е най-разпознаваемият български бранд по света.

Ако Община Бургас финансира вторият сезон на "Съни бийч", снимките ще започнат през юли-август в София, а през септември снимачната площадка ще бъде пренесена в Бургас.

"Няма да има толкова сцени в Бургас. Тогава ще търсим друг град за снимки", така отговори Андрей Арнаудов на въпроса на "Черноморие": "Ще бъде ли сниман втория сезон и в Бургас, ако Общината не го подкрепи финансово?".

Ако се спазва планът, "Съни бийч - 2" ще има своята телевизионна премиера през пролетта на 2021 година.