Тази година заради пандемията концерти и спектакли на открито и закрито няма да има. Снимка Черноморие-бе

Тази година заради пандемията концерти и спектакли на открито и закрито няма да има. Снимка Черноморие-бе

Празнични концерти, куклени представления, спектакли и обзорни материали са включени в коледно-новогодишната онлайн програма на Община Бургас. Тя ще може да се гледа на фейсблук страницата на администрацията. Началото е на Бъдни вечер, 24-ти декември, от 11.00 часа ще бъде излъчен спектакълът на бургаския Държавен куклен театър "Коледа с приятели", а в 13.00 часа -  концерт на група "Горещ пясък".

В празничния 25-ти декември е предвиден концерт на ПФА "Странджа" от 12.00 часа, от 14.00 часа е поздравът на Духов оркестър - Бургас, а от 16.00 часа ще започне първата част на филма "Бургас - вълнуващ и артистичен" - едновременно празничен поздрав и обзор на културния живот в града през годината. Втората част е от 13.00 часа на 1-ви януари 2021 г.

На 26-ти декември малчуганите ще могат да гледат веселия спектакъл на Кукления театър "Тримата снежковци". За почитателите на оперното изкуство е празничният концерт "Коледни звезди" от 13.00 часа. От 15.00 часа ще започне концертът "Чардаш, вино и любов" със солисти Людмила Михайлова и Диман Панчев.

В празничната програма до 3-ти януари са включени още много събития. Ето част от тях: коледен поздрав на хор "Милка Стоева", концерт на ВА "Фортисимо", поетични импресии "Гласовете на Бургас", с участието на Стефан Диомов, Недялко Йорданов, Тони Димитрова, Димитрина Тенева, Мира Искърова, Жан Шейтанов, Тони Минасян, Ива Папазова, Никола Парашкевов, концертът "Обичам Бургас" с любими бургаски изпълнители, изпълнения на фолклорен ансамбъл "Никола Гинов", както и първият онлайн фестивал на бургаското документално кино.