Община Бургас спечели 2 проекта по "Красива България" за хора с умствена изостаналост в квартал "Акациите" на стойност 109 175 лева.

Новият спечелен проект е за ремонт и модернизация на дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови". Неговата обща стойност е 252 631 лева. От тях 239 999 са предназначени за строително-монтажни работи и 12 632 – за организация и управление. Финансовият принос на Община Бургас е в размер на 20 % - 50 526 лева.

 

Домът за стари хора е изграден със средства, дарени от Цвета и Анка Върбанови (дъщери на известния композитор Върбан Върбанов) и с помощта на местната Община преди 11 години. Обектът има изключителна социална значимост и е единственото заведение на територията на Бургас, предлагащо услуги за психически и физически съхранени възрастни хора. Капацитетът му е 32 места.

Проектът предвижда ремонт на фасадата, цялостно външно саниране и боядисване, поставяне на топлоизолация и хидроизолация, цялостна подмяна на вътрешната ВиК инсталация, подобрения в дворното пространство около сградата на Дома и др.