Община Бургас със "Златна звезда"

Тази награда е официалното годишно отличие, давано от Европейската комисия за най-добрите проекти, финансирани по програма "Европа за гражданите" (2007-2013).

 

След извършена оценка и селекция на проектите, разработени през 2009 г., Европейската комисия избра и по време на официална церемония през декември в Брюксел награди най-добрите от тях.

 

"Емиграцията – вчера и днес" е името на отличения проект с бургаско участие. По покана на Община Риека от 11 до 15 май 2009 г. в него взеха участие шест ученика от бургаски гимназии. Заедно със свои връстници от градовете Риека и Любляна, те участваха в дебати по въпросите на емиграцията, придружени с лекции, тиймбилдинг игри, вечер на различните култури, посещение на изложба и официален прием в Община Риека. За участието си в проекта Община Бургас беше удостоена с Грамота за отличие, подписана от Марош Шевчович – еврокомисар по образование и култура.

Тази година "Златна звезда" получиха общо осем проекта,  разработени от и/или в партньорство с участници от Малта, Унгария, Германия, Италия, Франция, Австрия, Румъния, Словакия, Чехия, Хърватска, Словения и България.