Кастрацията ще обхване бездомните кучета и животни, които живеят на улицата. Снимки Община Царево

Кастрацията ще обхване бездомните кучета и животни, които живеят на улицата. Снимки Община Царево

Община Царево ще плати кастрацията на бездомните кучета и котки, за които обаче някой полага грижи - собственици на магазини, на заведения, на аптеки и т.н. Това става факт в продължение на кампанията "За хуманно отношение към бездомните животни" и предприетите мерки по програма за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

Ако се грижите за бездомно куче и желаете то да бъде кастрирано, се обадете на тел.  0888237960.  След като животното бъде заведено от вас на указания от нас лекар, разходите за кастрация ще се поемат от общината.

"Информираме ви и че към настоящия момент по хуманен начин периодично се залавят бездомни животни, които след вписване в специален регистър се отвеждат за преглед и кастрация от ветеринарен лекар, след което и съобразно законовите изисквания животните се пускат на местата, на които са били заловени. Призоваваме гражданите и посетителите на Община Царево за съпричастност към този сложен проблем и апелираме да не се изоставят безпризорни домашни любимци, а при възможност да се полагат грижи за такива, които са останали без стопани", съобщават от пресцентъра на Община Царево.

Галерия