dsc_7229

dsc_7229

Общинският лидер на СДС влезе в НИС орган на партията, доскоро Бургас бе представен в него само чрез адвоката Вълчо Чолаков (Чолаков бе избран за областен лидер преди 2 дни). 

На регионална конференция в Бургас на мястото на Вълчо Чолаков днес бе избран нов член на НИС на СДС от Бургас. Това е Константин Райков, общински председател на СДС – Бургас, адвокат. По право в НИС влиза и Костадин Марков, който е заместник-председател на националното ръководство на СДС. Така Бургас вече има двама представители в НИС, а не един, както бе досега. 

Освен интересите на Бургас, новоизбраните членове на НИС ще защитават още позицията на седесарите от областите Стара Загора, Сливен и Ямбол. След последната национална конференция на сините бе решено четирите области да излъчат с общо гласуване един представител в НИС, затова днес в Бургас пристигнаха делегати и от тези райони. 

Освен кандидатурата на Константин Райков бе издигната и още една – на Стоян Атанасов, дългогодишен член на СДС, също бургазлия. Той подаде отвод. За Константин Райков гласуваха 37 души от общо 40-те делегати на днешната конференция, двама се въздържаха, а един бе против.