Обучават студенти по програми на университет във Великобритания Обучението е факт след подписване на съвместен договор между бургаския ВУЗ и висше училище "Международен колеж" в Добрич.

През академичната 2010-2011 година ще бъдат приети около 60 студенти в четири специалности за бакалаварски програми. Обучението е 3-годишно (6 семестъра), като всички студенти задължително преминават практически стаж в интернационални бизнес организации, двукратно в рамките на следването си. Бъдещите студенти ще имат възможност да си избират акредитирани специалности като "Хотелски мениджмънт", "Международен бизнес мениджмънт", "Бизнес и мениджмънт", "Бизнес информационни системи", "Маркетинг и мениджмънт" и др. Обучението е изцяло на английски език и гарантира покриването на всички международни критерии за качество на образованието. Семестриалната такса е 1 440 €, но съществуващата система за стипендии (около 500 € на семестър)може да намали разходите на кандидатите.

Този образователен продукт е уникален за България. До момента университети, предлагащи съвместни програми -специалности, с чуждестранни партньори и с преподаване изцяло на английски език има само в София, Правец и Благоевград.

Надеждите на академичната общност в Бургас, е че скъпо струващото обучение на младите хора зад граница, ще бъде заменено с родно, покриващо всички международни критерии за качество.