ОДК отличи победители в конкурс за фотография

Бяха присъдени отличия в две възрастови категории. В първа възрастова група победител стана Антоанета Овчарова от гимназията за романски езици "Георги Сава Раковски" в Бургас. На второ място се класира фотографията на Савина Станчева от ОУ "Васил Априлов" в Бургас, а на трето - Милица Петрова от Общински детски комплекс Ямбол. Поощрението в тази група отива при Таня Чапърова от ОДК Ямбол.

 

Наградата за най-масово участие се присъжда на СОУ "Йордан Йовков" в Бургас.

Победител във втора възрастова група стана Реджина Йорданова от ОДК Ямбол, на второ място е класирана Вера Фаджийска от ОДК Пловдив, а на трето - Денислав Стойнев от ОДК Ямбол и Светлина Панова от ОДК Пловдив.

Наградата за най-малък участник получава Николай Сотиров от ОДК Пловдив.

Конкурсът за фотография е част от националния конкурс "Морето не е за една ваканция", организиран за пета поредна година от Община Бургас и Общински детски комплекс. Новото в тазгодишното издание е раздел "Мултимедийни презентации".

Над 330 рисунки на деца и ученици от цялата страна, разделени в четири възрастови групи, се бориха за призово място. Младите фотографи от 5-ти до 12 клас изпратиха над 140 снимки за конкурса.

В раздел "Рисунка" , при най-малките художници от ЦДГ и ОДЗ, първото място бе присъдено на Зорница Христова-ЦДГ "Х.Кр.Андерсен" - Бургас, а Кристиян Попов от ОДК - Поморие е победителя във втора възрастова група. Петър Стоянов от ОУ "П.К.Яворов" - Бургас е носителят на първа награда при учениците от 5-ти до 8-ми клас. В четвърта възрастова група рисунката на Румяна Карастоянова от ОДК-Бургас бе отличена с 1-во място.

Конкуренцията при мултимедийните презентации също не бе малка, въпреки че този раздел на конкурса е нов. Наградата в него ще отпътува за ЦРД - Разград, откъдето е Христо Димитров.

Награждаването и официалното откривана на изложбата с фотографии и рисунки от Националния конкурс "Морето не е за една ваканция" ще се състои на 29-ти октомври от 16.00 часа в МКЦ-Бургас.