Опаковаха "Лазур" в името на парниковия ефект

Процедурата ще се повтаря три дни. Целта е да се получи парников ефект, който да стимулира растежа на кореновата система в почвата. Така тревата трябва да заздравее, преди на нея да излязат футболистите на "Черноморец - Бургас" и "Левски".  Двата отбора ще се срещнат на "Лазур" в мач от 22 - рия кръг на шампионата в "А" група на 3 април. На тази дата ще бъде своеобразното официално откриване на стадиона в новия му вид след направените мащабни подобрения.

 

 

"С Божията помощ се надяваме тревата да бъде в оптимално състояние за големия мач. Лошите метеорологични условия много ни затрудниха, но смятам, че си свършихме работата отлично", заяви проект - мениджърът Георги Мицов.

Освен новото зелено покритие от най-висок клас, поканените гости ще имат удоволствието да видят и двете нови ВИП - зали, където ще бъдат обслужвани  преди, по време и след края на футболната среща. Освен това на стадиона се монтира нова информационна електронна система за подвижна реклама, която ще опасва терена от три страни.

Със сигурност интерес ще предизвика и новият фен магазин, който отвори врати на 4 март и предлага пълната екипировка на отбора на "Черноморец – Бургас", както и оригинални аксесоари на един от спонсорите на тима "Пума".

В предстоящите планове на ръководството влиза изграждането на козирка над сектор "Г", която ще покрива нови 4500 седящи места, с които общият брой на покритите места на стадион "Лазур" ще достигне 13 500. В процентно отношение това означава, че съвсем скоро броят на местата за зрители на стадиона под трите козирки ще достигне 75% от неговия капацитет, с което ще бъдат спазени и най-строгите изисквания на световната и европейска централи ФИФА и УЕФА за провеждането на футболни срещи от най-висок ранг.