Работата продължава от служители на Районно управление – Приморско. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата продължава от служители на Районно управление – Приморско. Снимка Архив Черноморие-бг

Опит за панорамна снимка завърши със смърт на младеж, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът станал тази нощ около 01.05 часа в изоставен строеж, разположен на улица "Съединение" в Приморско, след хотел "Престиж" в близост до ММЦ – Приморско. В асансьорната шахта на сградата паднал 17-годишен софиянец и загинал на място.

Констатирано е, че причина за инцидента е панорамна снимка, която загиналия младеж и негов 17-годишен приятел решили да направят от изоставената сграда. След инцидента очевидецът алармирал полицейските служители, който отцепили местопроизшествието и извършили първоначален оглед. Тялото на младежа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ – Бургас.

17 годишният очевидец обяснил, че заедно със свои приятели наели квартира в Приморско за лятната ваканция. Решили импулсивно да направят панорамни снимки, като не преценили риска и въпреки обезопасяването на недовършения стореж, проникнали в сградата и се изкачили до последния й етаж.

По случая е образувано досъдбено поризводство. Работата продължава от служители на Районно управление – Приморско.