Туровете ще се провеждат за шеста поредна година. Снимка Архив Община Варна

Туровете ще се провеждат за шеста поредна година. Снимка Архив Община Варна

110 безплатни туристически обиколки на Варна ще бъдат организирани тази година за туристите, посетили морския град. Безплатни пешеходни обиколки се организират за шеста поредна година от дирекция "Туризъм" в Община Варна и Туристическия информационен център в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. През настоящата година са предвидени общо 110 обиколки, от които 90 на английски език и 20 на български. Основната цел е да бъде представени по интересен начин културно-историческото наследство и забележителностите на Варна.

Групите с английските беседи ще се събират всеки вторник, сряда, петък и събота, в периода от 1-ви май до 2-ри октомври, с начален час от 10:30, в Туристическия информационен център. Маршрутът, по който ще преминават,е: катедралата "Св. Успение Богородично", паметникът на Цар Калоян, площад "Независимост", Дом на архитекта, улица "Преслав", Католическата църква, Римските терми, улица "Осми ноември", Музеят за Нова история на Варна, Военноморският музей, торпедоносецът "Дръзки", аквариум, планетариум, Слънчевият часовник (входа на Морската градина), Фестивалният и конгресен център, Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Община Варна, Археологическият музей и др.

За българската аудитория туровете ще се провеждат всеки първи и последен четвъртък на месеца - от 4 април до 28 ноември, както и на националните празници.