Конкурсът започва на 5-ти октомври и ще продължи до 8-ми октомври

Конкурсът започва на 5-ти октомври и ще продължи до 8-ми октомври

Първи национален фотоконкурс "Православието в Добруджа" започва на 5-ти октомври. Той се организира от сайта за изкуство, култура и православие "Подиум" и портала "Православието - Добрич". Целта на конкурса е да се представи разнообразието и красотата на православието в цяла Добруджа, както и да се увеличи познанието за православието като цяло, животът и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на Българската православна църква в Добруджанския край.

Всеки  желаещ да участва трябва да го направи със снимки отразяващи православния живот в Добруджа, в категориите: "Архитектура", "Пейзаж", "Портрет" и "Репортаж".

Конкурсът ще се проведе от 5-ти октомври до 8-ми декември 2021 година. 

Участието е безплатно и без възрастови ограничения. Участниците могат да представят максимум 5 авторски снимки. Те трябва да са във формат jpeg, png. Качеството и размерът на снимката трябва да е не по-малко от 2000 пиксела.

Снимките се изпращат на имейл адрес: [email protected].

Участникът трябва да държи и потвърждава, че притежава всички права върху представената(ите) снимка(и). 

След приключване на конкурса жури ще определи и обяви победителите, а връчването на наградите ще стане в навечерието на Рождество Христово.

Предвидени са три парични награди от по 100, 50 и 20 лева за първите най-добри фотоса. Предвидена е и една предметна награда за млад автор, отразил вярата на свои съмъшленици.

След получаване на снимките, на всеки участник ще бъде изпратено потвърждение по имейл.