FBgirlsRUNhead02

FBgirlsRUNhead02

Организират Седмица на движението във Варна из цяла Европа ползите от това да се движим, редовно да спортуваме и да бъдем физически активни. Това включва отворени врати и експериментални дейности в местните клубове, пешеходни събития, забавни надбягвания, вело турове, улични спортове, училищни спортни събития, фирмени инициативи, дейности, организирани за най-трудно достъпните групи – възможностите са ограничени единствено от въображението ви! Сдружение "Варненски младежки фестивал” е Координатор на "Седмица на движението" за България, в партньорство с организациите БГ Бъди Активен – Пловдив, и Асоциация за развитие на българския спорт - София. Ролята на Сдружението е да популяризира и координира реализацията на инициативата Седмица на движението във Варна и Североизточен регион. За целта бе създаден и настоящият проект – "Да раздвижим Варна", финансиран от Община Варна в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска Младежка Столица 2017. За да може "Седмица на движението" да бъде по-интересна и организирана, така че и организациите, които участват, и гражданите да могат да се ориентират добре, всеки един от дните от 29 септември до 5 октомври е обявен с определена тематика:

Понеделник, 29 септември – Дейности за деца и работа с училища и детски градини
Вторник, 30 септември – Ден на хората в неравностойно положение
Сряда, 1 октомври – Ден на екстремните и улични спортове
Четвъртък, 2 октомври – Ден на народните танци
Петък, 3 октомври – Ден на модерните танци
Събота, 4 октомври – Голям спортен пикник
Неделя, 5 октомври – Морски спортове. Йога и дейности за релаксация
Идеята за обявяването на различна тема за всеки един ден е сдружение "Варненски младежки фестивал" да обезпечи материално, технически и логистично провеждането на едно видимо събитие на открито по съответната тема за деня, което да бъде измислено и реализирано с участието на всички, които имат интерес. Въпреки това, програмата на Седмицата не изключва възможността да създадете ваше събитие, на ваша локация, по ваша идея и да го координирате вие, като ангажиментът за популяризиране и осигуряване на промоционални материали остава в Координатора за града. Големият спортен пикник, който ще се проведе в събота, 4 октомври, е събитието, което дава свобода на всички да участват с любимото си движение – както клубове и организации, така и неформални групи и физически лица. Идеята е да се съберем и да раздвижим Варна заедно. Ако обичате да бъдете физически активни и искате да стимулирате и останалите да се раздвижат, можете да станете Агент на движението като се присъедините към Седмица на движението 2014 във Варна. Как да го направите:
До 31 Август ни изпратете на ел.поща: [email protected] вашата идея как бихте искали да се включите в "Седмица на движението";
Посочете в кои от тематичните дни искате да участвате и дали имате регулярна или специфична дейност извън посочените теми, която също бихте искали да включите;
Посочете конкретни локации, ако имате предвид такива;
Не забравяйте да приложите и вашите контакти, за да можем да се свържем с вас. За всички, проявили желание за участие, ще бъде организирана среща за планиране на събития и изготвяне на конкретна програма за Седмица на движението. Това, което предлагат координаторите:
Обучение за организиране на спортни събития;
Подкрепа и идеи при планиране на събитията;
Включване в програмата на Седмицата за Варна и последващото ѝ популяризиране;
Предоставяне на промоционални материали за Седмица на движението;
Включване в програмата от събития на Европейския сайт на инициативата;
Интернет популяризиране;
Техническа и логистична подкрепа;
Сертификат за участие.
Нека раздвижим Варна заедно!