Организират в Бургас курс за фоторепортери

Курсът се организира агенция "Булфото" и Община Бургас. Целта е да се помогне на желаещите да се занимават с репортерска фотография, като им разкрие тайните и спецификата на работата за агенции и периодични издания. В рамките на курса обучаващите ще се запознаят с целите на снимането, типични сюжети, използваната оптика и аксесоари, технически подробности, контакт и подход към хората, акредитации и всичко друго, свързано с работата на фоторепортера.

Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети, като журналистически портрет, спорт, празници и ритуали, улични събития, снимане при екстремни условия - бедствия (пожари, наводнения, др.), размирици, криминална хроника, светска хроника, папарашки снимки и др.

Успешно завършилите курса ще могат да изпробват придобитите умения като кореспонденти-фоторепортери в "Булфото". Крайната цел е да научат как се правят добри и продаваеми снимки, да получат шанс за реализация като фоторепортери в медии или на свободна практика.

Курсът е интензивен, с продължителност 3 дни с теоретични и практически занимания по 6 часа дневно. Завършилите курса получават диплом от агенция "Булфото", удостоверяващ завършеното обучение.

Лектор ще бъде Любомир Бенковски-Бенджи - фоторепортер с над 25-годишен стаж в различни издания и телевизии у нас и в чужбина. Работил е за най-големите български вестници и агенции, а в момента е регионален мениджър на "Булфото" за Североизточна България.

Начало на курса: 23 април 2010 г. – 10 ч. в Младежки Културен Център – Бургас. Цената на курса е 165 лева.