Оркестърът от Одрин изпя на български език популярната песен Бяла роза

Оркестърът от Одрин изпя на български език популярната песен Бяла роза

Оркестър от Одрин със специален музикален поздрав за националния празник на Република Турция. Музикантите поздравиха гостите на официалния прием даден от генералния консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел.

Над 400 гости уважиха приема, който се състоя в хотел "България". Представители на бизнеса, на политиката, на обществения и културния живот уважиха домакините от дипломатическата мисия. Сред тях бяха депутати, почетният консул на Република Австрия в Бургас Радостина Иванова, почетният консул на Република Румъния в Бургас Евгения Попеску, зам.-областният управител Мария Ценова, председателя на ОбС Бургас Севдалина Турманова, знам.-кметът по бюджет и финанси в община Бургас Красимир Стойчев, ректорът на университета "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Магдалена Миткова, председателят и зам.-председателят на Търговско индустриална камара Бургас Жорж Дерелиев и Видка Вълчева, кметове на общини и населени места и други 

Гостите чуха поздравлението на президента на Република Турция Реджеп Таип Ердоган. Поздравление отправи и генералният консул в Бургас Сенем Гюзел.

Специален поздрав поднесоха музикантите от Одрин, които изпяха популярни турски песни и изненадаха с изпълнението на български език на песента "Бяла роза".

На 29 октомври Република Турция празнува 99 години от създаването си, в основата на което е бащата на републиката Мустафа Кемал Ататюрк.

Галерия