Zvedichka3

Zvedichka3

Още 2 градини отиват на футболния финал на 13-ти май Детската шампионска лига в Бургас са "Синчец" с треньор Иван Дончев и "Веселушко" с треньор Нено Ненов. Двата отбора с много пот по челото заслужиха да се наредят сред най-добрите, които в предните четири квалификации извоюваха първо място в своите групи. "Синчец" осъществи сладък обрат след като започна с поражение в съботната програма преди обяд, но в най- възловия си мач съумя да изкове ценен успех срещу "Здравец". На препълнените трибуни присъстваха много бивши и настоящи известни футболисти които сравниха нивото и темпото на игра като при мъжете. Следобед момчетата на "Веселушко" имаха най-много поводи да са весели и засмяни след като завършиха с три безответни победи. Извършваха се непристинни т.нар. хокейни смени за да може всяко дете да се потопи във футболната магия.

За всички футболисти които бяха облечени в пъстра цветова гама- спортни екипи имаше предвидени награди, а мажоретки и фолклорни състави поздравиха връстниците си от детската школа и техните родители с любопитни изпълнения в паузите.
Третият поред турнир на ДФК "Звездичка" е част от националната кампания на спортното министерство "Аз обичам спорта".
Останалите четири финалиста са: "Изгрев" с треньори Петър Алексиев и Иван Дончев, "Радост" с треньор Тодор Топалов, "Пламъче" с треньор Йоско Йосков и "Звънче" с треньор Тодор Топалов.
На финала утре се очаква наградите ще бъдат връчени от министъра на спорта Свилен Нейков. На закриването се очаква и патрона на състезанието - кметът на община Бургас - Димитър Николов.