Оставиха фланелка на "Черноморец-Бургас" в Анталия Домакините се гордеят с това, че тук са се подготвяли тимове от Бундеслигата, елитни тимове от Австрия, Швейцария и Холандия. Датчани и шведи също са се ползвали от чудесните условия на стадион Емир хан. Редом с тях могат да се видят и екипи на турските грандове Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, където игра Златко Янков, който и до днес продължава да бъде обект на особено внимание от страна на местните привърженици на футбола.

Днес е последният тренировъчен ден за момчетата на Красимир Балъков от лагера в Анталия. За дванайсетте дни тук футболистите изиграха четири контроли и направиха над 20 тренировки.

Равносметката е категорична, перфектно подготвени терени, контроли срещу силни съперници, идеални условия за възстановяване и почивка, добро време, което не попречи на провеждането на нито една от заплануваните тренировки. Нещо повече, наблюдатели от други отбори, които също са на лагер в Анталия, дойдоха да инспектират тренировъчната база, в която се подготвя "Черноморец" и  според видяното тяхното мнение е, че тя е най-добрата  в региона. Като доказателство за това е факта, че от днес – четвъртък, още четири отбора от Германия, Дания и Австрия ще се подготвят тук.

Футболистите на бургаския тим днес тренираха с повишено настроение, продиктувано от скорошното завръщане в България. Играчите през цялата тренировка си подхвърляха шеги, като това не им пречеше стриктно да изпълняват указанията на своите треньори. Всички без изключение тренираха на спортния комплекс, като и след мача с "Вакер" Тирол, няма играчи с оплаквания от травми и контузии.