Контрабандните цигари и тютюн за иззети. Снимки Агенция Митница

Контрабандните цигари и тютюн за иззети. Снимки Агенция Митница

Рекордно количество контрабандни 29 440 къса /1472 кутии/ цигари и 54,08 кг тютюн за пушене в тайници на лек автомобил откриха митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" (ГД МРР) и Териториална  дирекция "Южна морска".

Автомобилът с марка "Chrysler" с чуждестранна регистрация е пристигнал на митнически пункт "Лесово" на 12-ти март около 11,30 часа на трасе за входящи леки автомобили и автобуси от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът-британски гражданин е заявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват във фабрични кухини по целия автомобил и в специално изработен тайник във вратата на багажника на колата контрабандно пренасяни 29 440 къса - 1472 кутии, цигари с марка "Parliament" без български акцизен бандерол и 1332 пакета тютюн за пушене във фабрични опаковки от 30 и 50 грама, с три различни търговски марки и общо количество 54,08 кг, също без български акцизен бандерол.

Контрабандните цигари и тютюн за иззети. Срещу нарушителя, британски гражданин с инициали A.I., са съставени два акта за установените административни нарушения - за пренасянето на акцизните стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи и за наличието на тайник в автомобила. Лекият автомобил също е задържан, като средство, послужило за пренасяне на контрабандата.  

Галерия