Откриха Център за психично здраве в Бургас

В центъра ще се предлагат услуги за хора, които имат психични проблеми, ще се работи по водене на индивидуален случай, ще се консултират близки на хора с такива проблеми, ще бъде сформирана група за подкрепа на хора със психични заболявания. Към центъра ще има и неделно училище за психично здраве.

 

Центърът ще работи една година. За този период от време са осигурени средствата по проекта. "Хората са слабо запознати с психичната болест и начина за превенция. Това ще бъде и част от нашата работа с тях", каза Таня Божинова - психо-социален консултант в центъра. В него ще работят още д-р Георги Гребенаров - психиатър, психолозите - Красимира Минева и Росица Кръстьовска, Теменуга Захариева - психо-социален консултант, Павлина Попова - доброволец.

В Бургас има 6 700 души, които имат психични проблеми. 700 оттях са деца. Тези хора могат да потърсят помощ в центъра. В него ще се промоцира и превенцията на психичното здраве сред младите хора от региона. Услугите, които се предлагат в центъра са безплатни.