P1050207-1

P1050207-1

Откриха фестивалът "Созополис"

С нежни рими възхвали града водещата Мими Черкезова покани на сцената първите талантливи участници на Деня на театъра – хора към ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Созопол с ръководител Пепа Запрянова, които изпълниха химна на Обединена Европа - Бетовеновата Ода на радостта и химна на Созопол. Публиката беше впечатлена и  от Театралният кръжок при созополското основно училище "Св.св. Кирил и Методий", който  представи драматизация на поемата "Кирчо пред съда" от Асен Босев.

Със смях и аплодисменти беше оценено и изпълнението на младите таланти от театралната школа при ОУ "Христо Ботев" - Черноморец, които представиха "Златна българска приказка" от Мая Далгъчева.

В ранния следобед студенти от НАТФИЗ зарадваха най-малките зрители с куклен театър "Комедия дел Арте", а вечерта завърши с премиера на "Вражалец" от Ст. Л. Костов – с режисьор Пейо Пантелеев и невероятно добрата игра на самодейния театрален състав към читалището.

Града отвори врати за провеждането на едно изцяло ново събитие, което ще представи националното ни културно – историческо наследство в артистична мозайка, ще покаже магията на изкуството в слово и образ, в прослава на таланта и многолико превъплъщение.

В рамките на най- новия фестивал на Созопол ще се проведат 23 концертни, театрални и шоу събития. Кметът на община Созопол - Панайот Рейзи, ще награди участниците в конкурса за фотография и рисунка и литературният конкурс ще връчи наградите на отличените в последния ден на фестивала.