Откриеха приемна за сигнали срещу монополите в Бургас

№31 в града. Там всеки петък бургазлии ще могат да подават сигнали за надписани сметки от страна на ВиК, "Топлофикация", EVN. В края на работната седмица юристи от движението ще дават правни консултации на жалващите се.

 

Целта ни е да се възползваме максимално от възможността за завеждане на колективни искове. Трябва да се взема под внимание гражданското мислене, когото са правят промени в законите, касаещи потребителите, каза юриста на организацията в Бургас Тодор Шейков. В ДНЕС на доброволен принцип работи и Ваня Георгиева, а Сашко Николов е регионален представител за Югоизточна България.

ДНЕС е неправителствена организация, която обединява 57 НПО, сред тях обаче няма нито едно т Бургас. Целта на движението е да помага на гражданите да се борят с монополистите.

"Ако Комисията за защита на потребителите си вършеше, както трябва работата, нас сигурно нямаше да ни има", коментира Сашко Николов. Най-честите сигнали, които се подават са срещу надписани или некоректни сметки от страна на ВиК, "Топлофикация", ЕVN, мобилните оператори.