Откриват нова зеленчукова борса в Бургас Тя ще разполага с около 3500 м2 покрити площи. Помещенията са снабдени с всякакви удобства за търговия на едро. Най малките клетки са по 60 м2. Клетките са изградени от специални термоизолиращи панели и създават отлични условия за съхранение и продаване на продукцията. Всеки търговец ще има на разположение и по едно паркомясто за товарен и лек автомобил. Те  се наемат с предварителни договори и по-голямата част от тях вече са заети.

Зеленчуковата борса носи името "Бургас". Парцелът е с влязъл в сила подробен устройствен план. Тържището е проектирано и изградено като комплексен обект с масивна ограда и с два портала за вход и изход. Цялата настилка на тържището е от качествен асфалт, което е особено важно във влажни дни, или когато има вятър.  Посетители и търговци няма да газят локви и кал, облаци прах няма да се полепват по хранителните стоки. Особено внимание е обърнато на хигиенните условия на борсата. Тя разполага със санитарни възли, бани и тоалетни, както и стаи за отдих и почивка, ако търговците се налага да престоят няколко дни, докато продадат продукцията си. Добре оборудван и модерен ресторант ще обслужва гости, клиенти и наематели в тържището.

За приходящите производители и търговци от вътрешността на страната  е предназначен специалният паркинг с над 100 паркоместа, а достъпът до него се контролира от софтуер. Изградени са и подходи, които улесняват достъпа на посетителите – инвалиди.

Особено голямо улеснение е, че производители, търговци и потребители ще бъдат своевременно информирани за наличните продукти и цените им непрекъснато актуализираща се информация на интернет страница.