Отлагат отбелязването на 20-годишнината на Сдружението на писателите във Варна , а в съботната вечер на 14 май от 18:30ч. във филиала на драматичния театър "Стоян Бъчваров". Водещата роля си запазват варненските актьори Пламен Георгиев и Мария Гинкова. Входът ще бъде свободен. 

Петъчния ден на 13 май Сдружението на писателите обявява за ден на отворените врати. От 10 до 19 часа в залата на Дома на писателя на ул."Крали Марко" №11 ще бъдат изложени книги на писатели от сдружението, а автори ще посрещат любители на художествената литература и ще дават автографи. Въпреки ограничения тираж на изданието, ще присъства и "История на Сдружението на писателите – Варна", както и юбилейният брой на вестник "КИЛ" в 20 страници. Броят на страниците е символичен, тъй като и печатното издание на сдружението също навършва 20 години. В рамките на Майския салон на изкуствата вестник "КИЛ" е включен с представяне на 10 май от 18:30 часа в галерия "Графит" на бул. "Княз Борис" 65.

В творческата програма на Сдружението на писателите през май е включена и литературна вечер на Ценка Илиева (20 май) от 18 часа в Дома на писателя. В Майския салон на изкуствата ще имат изяви и още двама творци от Сдружението на писателите – Валери Станков с литературна вечер в галерия "Графит" на 13 май от 18:30 часа и Иван Обретенов (с участието и на Христо Христов и Владимир Стоянов) в галерия "Арт Маркони" на ул. "Охрид" 22 от 18:30ч. на 3 май, където присъстващите ще могат да се насладят на живопис, скулптура и авторска песен под обединяващия наслов "У дома".

 

Днес+