DSC_2628

DSC_2628

Пак не избраха обществен посредник. Сагата продължава

според който посредника се избира с квалифицирано мнозинство.

До финала днес се класира настоящия омбудсман, който събра най-много гласове на препитването, която се състоя.

"Няма нужда от обществен посредник. Харчат се едни пари за посредник, който е една пощенска кутия. Взема оплакванията от гражданите и ги хвърля към общината. Оттам ги преглеждат и ги връщат в кутията на посредника. Не знам, каква е реалната полза на обществения посредник. Мога ли аз да попитам що за морелен стожен е обществения посредник в Бургас?", каза Ангел Божидаров - съветник от Национален фронт за спасение на България (НФСБ) по време на дебатите преди началото на гласуването.

"Има нужда от обществен посредник. Ще се стабилизира институцията и ще даде правомощия на избрания да си върши работата. Това висящо положение не е полезно за никого", каза Евгений Мосинов - водач на групата на БСП в местния парламент.

В гласуването, което се проведе тайно участваха 43-ма от 51 съветници."За" номинацията на Таньо Атанасов гласуваха 20 души, "против" се обявиха 15, 8 от бюлетините бяха недействителни.

По процедура след 3 месеца ще трябва да се обяви нов конкурс и процедурата за обществен посредник да се проведе отново, за седми път. До избора на нов Таньо Атанасов ще продължи да бъде омбудсман.