Драган Милев ще гостува в Бургас този четвъртък. Снимки Личен архив

Драган Милев ще гостува в Бургас този четвъртък. Снимки Личен архив

Драган Милев - интелектуалец, музикант, художник, занаятчия, пътешественик рисува върху стари дървени маси и врати. Уникалната му изложба ще бъде подредена в двора на бургаската галерия "Георги Баев" и ще бъде открита на 23-ти юни в 19.00 часа.

Представянето на Дари в Бургас е част от пътуващите му изложби по повод на неговата 60-годишнина. Техниката, която използва, е смесена – въглен, акрил, масло. Произведенията, които ще представи, са около 35 - дървени сандъци, маси, врати, части от мебели, скулптури от кожа.

Блус и джаз идолите, или както художникът ги нарича "Учителите по пътя", са често вдъхновение за артиста. Посетителите на изложбата ще види емблематичните лица на Амина Симоне, Робърт Джонсън, Ета Джеймс и др. Мото туристът е силно привързан към своя мотор, модел от 1938 година, затова и го е нарисувал почти в реален размер за изложбата в Бургас.

"Имам прекрасни спомени от Бургас, когато Пламен Ставрев ме покани да открия първия блус фестивал преди години и нямам търпение да се срещна с морските хора", сподели Милев.

За музикалния акцент в програмата ще се погрижи контрабасистът Георги Дончев.

Галерия