Izlozba

Izlozba

Патриция с изложба за 130-годишнина на училището си

в града.

Експозицията бе открита от директорката на училището Тодорка Желязкова в присъствието на родителите на Патриция, нейни учители, съученици, приятели и почитатели. Тя пожела на младата художничка да успее и да слави своето училище и родния си град.

С приветствия към несебърското дарование се обърнаха Янка Христова - началник на отдел "Образование" в Община Несебър и Златин Чаушев - началник на отдел "Несебър - Световно наследство".

Талантът на Патриция е забелязан още в първи клас от нейната учителка Лилия Тълпигова. Днес 4-класничката работи под ръководството на Радостина Христова - художник-график, възпитаничка на Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий". Тя представи Патриция като изключително живо и артистично дете, което носи в себе си заряда и магията на голямото изкуство. Творбите и са смели, въздействащи, изключително артистични, носещи почерка на едно съвременно модерно изкуство. Младата художничка работи със замах, хъс и настроение. При моливните рисунки е търсено богатството на нюанса,артистичната графична линия и детайла като завършващ елемент. Тя смело експериментира с различни техники и материали - колаж, пастел. смесена техника, живопис и други.

Работата с Патриция е не само удоволствие,но и творческо вдъхновение за нейната учителка. В момента тя работи по мащабен проект  в клуб-ателие по приложни и изящни изкуства към ОУ "Св.св.Кирил и Методий" в Свети Влас. Там децата творят съвместно с несебърски художници в различни области: графика, скулптура, живопис, керамика, художествен текстил.

Експозицията с творбите на Патриция ще бъде изложена във фоайето на СОУ "Любен Каравелов" до 28 януари.

                                                                     

Мара Момчилова