Прожекцията е на 2-ри септември

Прожекцията е на 2-ри септември

Инициативата за възстановяване на летните кина в България и за популяризацията на българското кино "Пътуващо лятно кино с БНТ 1" ще гостува и в Царево на 2-ри септември. Жителите и гостите на морския град ще имат възможността да гледат игралния филм "Жажда". Той разказва историята едно семейство на сезонна работа през лятото, което живее на хълм в Странджа. Разпалва се конфликт след настъпването на суша и идването на сондьори, които трябва да извадят вода. 
Режисьор е Светла Цоцоркова, сценария е на Светослав Овчаров, Светла Цоцоркова и Венцислав Василев. Оператор е Веселин Христов.
В ролите: Ивайло Христов, Иван Бърнев, Александър Бенев, Васил Михайлов, Моника Найденова, Стефан Мавродиев, Светлана Янчева.

Преди началото на прожекцията на "Жажда" ще бъде завъртян краткия кино разказ "Солено и Сладко". Това е история за баща и неговия син, попаднали в необичайна ситуация. Оказали се сами в навечерието на Коледа, те се опитват да празнуват и да преоткрият надеждата и пътя един към друг. Тази нощ е откровение за тях. Лекуване на душите им и намиране на път за тяхното семейство. Продължителността е 12 минути, режисьор е Поли Генчева. В ролите - Асен Блатечки и Боян Арбов.

Входът на прожекциите е свободен.