Znak1

Znak1

Пет месеца укрепват Варна - Виница Това налага и временна организация на движението. Тя ще важи за участъка - между спирки "Резервоара", "Моста" и "Светкавица" и влиза в сила от 7 януари до 6 май. В участъка ще бъде поставена пътна сигнализация.

Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. На трасето започват укрепителни, отводнителни и геозащитни мероприятия, чието проектиране вече е възложено.
Общинска комисия е направила оглед на терена в края на м.г. Експертите са констатирали, че участък от около 200 метра от югоизточното платно на пътя Варна - Виница е компрометиран. В резултат на голямото количество повърхностно течащи води по пътното платно и голямата денивелация на
терена, тротоарите, бордюрните блокчета и основата на предпазната мантинела са подкопани, асфалтовата настилка е напукана и на места разрушена, което налага вземане на превантивни мерки до отстраняване на проблема, се казва в становището на експертите.