DSC_4195

DSC_4195

Петко Иванов влезе в НС на АБВ учредителна конференция в столицата. На него областта бе представена от 20 делегати. В Националния съвет е избран и още един бургазлия - Антон Коджабашев.

На 12-ти юли ще се проведе първото заседание на НС. На него ще бъде избрано Изпълнителното бюро на партията, което ще се състои от 15 души и тримата земестници на председателя - Георги Първанов.
"По време на учредителната конференция приехме политическа резюлиция, устав на партията, програмна декларация. Бяха избрани членовете на Контролния съвет и на Националния съвет", каза Петко Иванов.
Предстои да бъдат създадени общинските структури на АБВ по места в Бургаско. "Различното тук е, че при нас Областния съвет няма да се назначава, а ще се избира. Към областния и общинските съвети ще има Граждански съвети, които ще бъдат своебразен коректив на дейността им. В Гражданските съвети ще влизат симпатизанти на партията. Уставът на АБВ дава свобода да се развива и активна дейност чрез отделни клубове, които ще обединяват хората по различен признак", допълни Петко Иванов.