Пламен Крумов излиза за последния си мач срещу ЦСКА

35-годишният нападател ще изведе за последно "акулите" с лентата на ръка. "Пламен е единственият сигурен титуляр за двубоя в неделя", обяви мениджърът "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков. Бързоногото острие реши да сложи край на активната си кариера след 7 години престой в Бургас, но ще остане на работа в "Черноморец". Крумов ще бъде координатор в детско-юношеската школа и пръв асистент на нейния директор Пламен Михов. Освен това той ще започне и обучение за треньор.

 

"Спечелихме човек, който ще бъде много полезен за бъдещето на клуба. Ще ни помогне много с неговия авторитет и характер", коментира Балъков.

"След 15 години в професионалния футбол не е лесно да вземеш решението да се откажеш, но всяко начало си има и край. Ще върша работата си с удоволствие. В Бургас намерих града с идеалните условия не само за израстването ми като футболист, а и за моето семейство, за моите деца. Срещу ЦСКА ще дам всичко от себе си да спечелим мача и да се оттегля с достойнство, което означава да вкарам гол",  посочи Крумов.

След мача с ЦСКА "Черноморец" организира тържествено изпращане на Пламен Крумов във ВИП-зала изток на стадион "Лазур". Тържеството ще изиграе ролята и на официално закриване на сезона за "акулите".

На пресконференцията стана известно още, че и Николай Кръстев няма да играе повече за "Черноморец-Бургас". Централният защитник, чийто договор изтича, няма да спира с футбола, а ще продължи кариерата си другаде за година-две, като също ще се запише в треньорска школа. "Вратата при нас ще остане винаги отворена за Кръстев. Той е дал много на бургаския футбол", заяви Красимир Балъков.

От състава на "акулите" за мача с ЦСКА в неделя със сигурност отпада контузеният бразилец Габриел Атц. Под въпрос до последно ще остане участието на вратаря Паскал Борел и защитника Енис Хайри, които се лекуват от леки травми. Балъков обаче разполага с достойни заместници, като подчерта достойнствата на опитния вратар Стоян Колев, който вече изигра две срещи под рамката.

"ЦСКА е в много добро състояние. Информациите за отсъстващите от тима им не ме интересуват. Техните състезатели винаги искат да се доказват, така че дали ще липсват двама или трима не е от чак толкова голямо значение. Аз мога да гарантирам, че ние ще подходим към сблъсъка професионално и сериозно, с мисъл единствено за победа", коментира Балъков. Мениджърът посочи, че назначението на Павел Дочев за старши треньор е било най-доброто, което може да се случи на ЦСКА.

Румънецът Кристиян Мускалу и бразилецът Далмо да Силва напускат "Черноморец - Бургас". Двамата бяха взети под наем за пролетния полусезон в "А" група, но не успяха да докажат, че заслужават да останат в тима.

"Убедени сме в качествата им, които не можаха да разгърнат по една или друга причина. От друга страна и ние си правим сметка в кризата, от която не можем да останем встрани", аргументира се мениджърът Красимир Балъков. Той потвърди трансферите на Тодор Паланков от "Пирин" /Блгр/ и Пламен Крумов от "Миньор" /Пк/. "Двамата ще ни помогнат много в преследването на целта през следващото първенство да се класираме за евротурнирите", посочи Бала, който за порeден път не скри симпатиите си към Даксон и заяви, че ако се отвори реална възможност, ще го привлече от "Локомотив" /Пд/.

"Черноморец" ще запази 80 процента от футболистите в състава си. Лятната селекция предвижда 4-5 нови попълнения. "Акулите" излизат в почивка от 20 май и се събират за първа тренировка на 28 юни в 18 часа.