Температурата на въздуха по морето ще бъде между 25 и 28 градуса. Снимка Десислава Георгиева

Температурата на въздуха по морето ще бъде между 25 и 28 градуса. Снимка Десислава Георгиева

Облачността над страната днес ще е значителна, преди обяд с разкъсвания над североизточните райони. На места в западната половина от страната ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток.

Дневните температури ще останат високи и максималните ще са от 24°-26° в западните до 30°-32° в източните райони, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юни и още ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен поривист вятър от юг-югоизток. Температурите ще останат високи и максималните ще са между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 17°-18°.

Над планините облачността е предимно значителна и на места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

През следващата седмица ни очаква променливо време, придружено с валежи и гръмотевични бури. Ще има и риск от градушки в следобедните часове. С леки колебания дневните температури ще останат високи – над 25° до 30°.