Така изглежда картата за днешния ден. Графика НИМХ

Така изглежда картата за днешния ден. Графика НИМХ

На много места днес в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. В източните райони от страната валежите ще са по-слаби, на по-малко места и главно в следобедните часове. Вятърът ще бъде до умерен, в Източна България временно до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18°-20° в западните до 30° в източните райони, в София около около 18°.

Над планините ще има значителна облачност, валежи, на места с гръмотевици. По най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд предимно значителна облачност. На места, главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, в отделни район е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.