Необичайно топло ще остане времето и през днешния ден. Графика НИХМ

Необичайно топло ще остане времето и през днешния ден. Графика НИХМ

През следващото денонощие ще остане ветровито, със силен южен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места, главно от южната страна на планините, ще превали дъжд. Остава топло, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София минимална - около 5°, максимална - около 15°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с бурен, по високите и открити части ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.