Trakiq

Trakiq

По празниците без камиони над 12 т на пътя

и Нова година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
На 23-и декември - днес, последният работен ден преди четирите почивни дни за Коледа, и на 30-и декември - сряда, последният работен ден за 2015 г. и преди четирите почивни дни за Нова година, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на камиони над 12 т по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

автомагистрали - път I-1 Видин – Ботевград; път I-1 Благоевград – ГКПП "Кулата"; път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново – Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево"; път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път София; път II-19 Симитли - Гоце Делчев; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево.

Същата организация в движението ще бъде въведена и в последния ден от почивните празнични дни – съответно 27-и декември 2015 г. , неделя и 3-и януари 2016 г., неделя, от 14 ч. до 20 ч.

Ограничението не важи за коли, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път - път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение lima, интернет страницата на агенция "Пътна инфраструктура" – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 200700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Галерия