DSC_9913

DSC_9913

Подменят комуникации във Варна трасета на кабелни оператори със средства от бюджета, за да може след това при цялостната рехабилитация на булеварда по проекта  "Интегриран градски транспорт" да не се налага копаене, свързано с аварии в подземната инфраструктура", заяви кметът на община Варна Иван Портних.

Той посочи, че напредват и ремонтните дейности на булевард "Христо Ботев", а съвсем скоро ще започне подмяна на подземните комуникации по булевард "Трети март" и "Янош Хуняди". "Целта е тази предварителна работа да бъде извършена в рамките на  месец и половина, когато ще започне реалното преасфалтиране на тези пътни артерии. Безспорно това създава неудобство за трафика, затова моля всички варненци за търпение, защото с реализацията на тези проекти основните пътни артерии на града вече ще са изцяло обновени", каза още кметът.
До момента са ремонтирани изцяло булевард "Владислав Варненчик", улица "Сливница", булевард "Цар Освободител" и улица "Андрей Сахаров".  След реновирането на всички основни  пътни улици ще започне рехабилитация на малките улици. "Така ще прекратим практиката за харчене на пари за кърпежи на дупки, довела до лошото състояние на пътната инфраструктура. Ясни са неудобствата, но надявам се, че крайният резултат ще бъде наистина добър и качествен, както от гледна точка на водачите на превозни средства, така и от гледна точка на обществената услуга градски транспорт", посочи Иван Портних.