DSC_7449

DSC_7449

Подписаха договора за трафик кули в Бургас и Варна. Сменят визията им

- изпълнителен директор на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Димитър Янакиев - представител на фирмата, спечелила обществената поръчка за изпълнение на обекта. Въпреки че има одобрени проекти за визията на двете кули, те може да бъдат сменени.DSC_7464

"През последните дни около 1000 души ми се обадиха, за да ме питат как ще изглеждат кулите, коя ще е по-висока от другата и т.н. Затова всички проекти, които са били представени ще бъдат показани в двата града, хората да могат да ги видят и да изберат как да изглежда кулата в техния град", това заяви транспортният министър Данаил Папазов в Бургас. Той и кметът на община Бургас Димитър Николов присъстваха на подписването на договора за изграждането на кулите.

Те се строят в рамките на проекта "Информационна система за управление на плавателни съдове", финансиран по оперативна проограма "Транспорт" - 2007-20013г. Стойността на проекта е 3 767 700 лева. Чрез тази система ще се контролира трафика на плавателните средства в Черно море. Проектът трябва да бъде реализиран за 17 месеца.

Снимки Лина Главинова