"Похищението" с премиера днес в Бургас "Похищението" е своеобразно продължение на друга лента, от 80-те години на миналия век – "Вик за помощ". И двете ленти са снимани по сценарий на Боян Биолчев. Първият филм е направен по действителна история, вторият е художествена измислица. Една от важните теми в продължението е за отговорността на човека на изкуството, за правото му да ползва чужда биография в едно произведение.

 

Филмът разказва историята на млад мъж, който след излизането си от затвора търси сметка на писателя, описал живота му в нашумял филм. За да си отмъсти, го въвлича насила в истинския подземен свят, изпълнен с рекет, отвличания и предателства. Писателят среща герои от престъпния свят и вижда на живо как се уреждат отношенията помежду им. Нещо повече, въвлечен е от младежа в похищението на млада рускиня, извършено по поръка на престъпен бос. Но, вместо да я отведат при него, двамата с риск за себе си решават да я спасят. А любовта наистина се случва – за да осмисли живота на младежа. Писателят пък попада в необичайна за него роля – на човек, който може да носи тежка отговорност. Въпреки тъжния финал, във филма има надежда и просветление. И макар че историята в "Похищението" носи белезите на дните, в които живеем, би могла да се случи във всяко време.

 

Режисьорът на филма Пламен Масларов определено е направил добър избор на актьорите. Иван Радоев пресъздава автентично образа на младежа с трудна съдба, достойно му партнират Валентин Ганев в ролята на писателя и красивата руска актриса Юлия Пересильд.

Бургаската премиера на "Похищението" е тази вечер от 19.00 часа в Кукления театър (зала "Цено Кандов").

Входът е свободен.