DSC_8753

DSC_8753

Поли Генова пее за празника на Равда

Същият ден в 17.30 часа ще се проведе колоездачна обиколка за купа "Равда" с участието на момчета младша и старша възраст. Обиколката е етап от републиканско първенство по колоездене.

Най-малките жители и гости на Равда ще се забавляват с детско състезание, което ще започне в 18.30 часа. Половин час по-късно е началото на "Весел детски празник" с участието на детски формации и индивидуални изпълнители.

От 19.00 часа на стадиона в селището ще бъде даден сигнала за началото на футболната среща между ветераните от ФК "Равда" и ОФК "Пирин" - Благоевград.

Кулминацията на първия празничен ден е концерта на Поли Генова, който ще започне в 20.00 часа.

На 26-ти юли празникът на Равда ще започне със света литургия, която ще бъде отслужена в храма "Света Параскева". Свещениците ще извършат и молебен за здраве на жителите на селището.

От 19.00 часа ще започне церемонията по връчването на отличието "Зелен приз". Наградата се дава за озеленяване и облагородяване на Равда. В 19.30 часа е концертът с песни и танци в изпълнение на деца към читалище "Гоце Делчев" в Равда. От 20.00 часа оркестър "Зеленика" със солисти Ваня Дженезова и Стойчо Петков ще пеят за доброто настроение на всички. Час по-късно ще започне концерта с участието на Румяна Попова и оркестър "Чинари". Празничната заря ще освети нощното небе над Равда в 22.30 часа.